Skriv en hilsen

kontakt info

Jan Aagaard

 • Telefon.: 62 24 40 70 Mobil.: 40 27 90 70

  eller

  Niels Koll

 • Telefon.: 62 51 28 28 Mobil.: 21 65 30 82

  Presse

  Ugeavisen Svendborg skrev bl.a. den 09.06.2010

  6 CDér på højkant fra Svendborg Musikråd og Ugeavisen     

  Det lokale Andreasensemblet udgiver nyt album

  Så er der mulighed for at smutte en tur ind i den klassiske musiks sanseforkælende univers uden for mange dikkedarer. Det lokale Andreasensemblet består af Jan Aagaard: Tværfløjte og Niels Koll: Orgel, har ligesom deres første CD Classic Light, viet den nyudgivne opfølger Classic Light 2 til helt almindelige danskere, der ikke konstant slidder gulvene tynde i koncertsale og operahuse, men som bare godt kan lide at lytte til musik, uden det behøver at være så kringlet.

  -Alle fortjener at have adgang til klassisk musik, men gennem de mange år, vi har spillet sammen, har vi oplevet, at der ofte er en usynlig mur mellem danskere og den klassiske musik. Vores CDér er i al beskedenhed et forsøg på at rive den mur ned med afslappende toner fra den klassiske musiks popmusik,forklarer Niels Koll og Jan Aagaard og fortsætter:

  -Eksempelvis indeholder det nye album Handels "Queen of Sheba, der primært blev skrevet til teatre og til folket, ligsom lytterne kan glæde sig over Carl Nielsens velkendte ørehænger "Tågen letter". Værkerne på Classic Light og Classic Light 2 er afslappende musik for alle, leveret af to erfarne herrer, der har spillet sammen i 25 år og givet koncerter både herhjemme og i udlandet. Nu er der mulighed for at være med på en lytter, når Svendborg Musikråd, der har støttet udgivelsen, sætte 6 skiver på højkant.

   Fra prøve i Bellacentret, FN´s Klimatopmøde

   

  Jan Aagaard  er uddannet musikpædagog og derefter diplom eksamen fra "Det Fynske Musikkonservatorium". Efterfølgende studier i udlandet samt solistklasse på "Det Kgl. Danske Musikkonservatorium" med debut. Har virket som underviser, samt givet koncert som orkester- og kammermusiker og været dirigent ved flere teater- og musikforestillinger

   


  Fra koncert i Bellacentret, FN´s Klimatopmøde


  Niels Koll er uddannet organist fra "Det Fynske Musikkonservatorium" i, derefter studier hos organist Peder Møller og senere videregående studier i Holland. Ha været ansat som organist og kantor ved Bregninge kirke Tåsinge, Svendborg. Koncertvirksomhed i såvel ind- som udland som solist og akkompagnatør.


  J. Aa. og N. K. har spillet sammen igennem de seneste 25 år, og givet en del kirkekoncerter. Ensemblet holder til i Bregninge kirke, som er viet til Skt. Andreas, som ensemblet er navngivet efter. Som det kan ses under siden "afholdte koncerter", har vi spillet flere steder i landet og bl.a. været inviteret til at spille på FN's klimatopmøde i december 2009.

   


   Bregninge kirke